Like to meet us in person? +31 (0)13 - 529 30 50 or capitalpartners@somerset.nl
23/09/2020

Somerset Capital Partners realiseert nieuw warehouse en hoofdkantoor voor Hendi

Gistermiddag is door Wijnen Bouw Schijndel officieel gestart met de bouw van het nieuwe, duurzame distributiecentrum en hoofdkantoor van Hendi. Op feestelijke wijze werd dit ‘Eerste schop in de grond’ moment gevierd onder aanwezigheid van regionale en lokale beleidsmakers, Hendi, Wijnen Bouw Schijndel en Somerset Capital Partners.

Hendi vestigt zich als eerste bedrijf op het Food & Businesspark in Ede, centraal gelegen, direct aan de snelweg A12 en op loopafstand van intercitystation Veenendaal-de Klomp. Met de verhuizing van het huidige kantoor en distributiecentrum naar de nieuwe faciliteit in Ede krijgt Hendi de beschikking over een uiterst duurzaam gebouw voorzien van de Breeam ‘very-good’ certificering, waarmee ze klaar zijn voor de toekomst. De faciliteit zal bestaan uit een grote ADR-ruimte en een state-of-the-art logistieke hub die aan te passen is aan het in hoog tempo groeiende ordervolume van Hendi en waarmee de steeds snellere bezorgprocessen kunnen worden gerealiseerd. De oplevering van het nieuwe logistieke centrum staat gepland voor de zomer van 2021.

Tijdens zijn welkomstwoord onderstreept Gert-Jan Kristen, projectmanager bij Somerset Capital Partners, het hightech en duurzame karakter van het nieuwe distributiecentrum. ‘Wij zijn verheugd het eerste, volledig elektrische distributiecentrum van het nieuwe Food & Businesspark in Ede te realiseren voor Hendi. De duurzaamheid vertaald zich niet alleen in het ontbreken van een gasaansluiting, maar ook in de opgewekte energie door middel van de zonnepanelen op het gehele dak en de groene uitstraling welke gerealiseerd wordt door middel van de verticale tuin aan de gevel.

Ralf Verschuur, projectleider Hendi:

“Hendi is verheugd dat er nu begonnen is met de start van de bouw van het nieuwe distributiecentrum en kijkt al uit naar de oplevering. Onze huidige locatie in Rhenen met 5 panden waar de voorraad over verspreid staat maakt het logistieke proces gecompliceerd. Het nieuwe distributiecentrum zal ingericht worden om ongeveer 20.000 pallets op te kunnen slaan. Ook de gunstige ligging aan de snelweg A12 en dichtbij station Veenendaal-De Klomp, zijn voor ons bedrijf zowel voor het vrachtverkeer maar ook voor onze internationale bezoekers zeer geschikt. Hendi heeft veel vertrouwen in de expertise van Somerset die ons tot nu toe en in de komende maanden zal begeleiden met de realisatie van het nieuwe distributiecentrum.

Wethouder Van der Schans, Gemeente Ede:

“Nabij De Klomp ontwikkelt de gemeente Ede het Food & Businesspark, een groen bedrijventerrein direct aan de snelweg A12 en op loopafstand van de intercitystation Veenendaal-De Klomp. Het terrein is exclusief bestemd voor food- en foodgerelateerde bedrijven. Wethouder Jan Pieter van der Schans is blij met de komst van Hendi. ,,Een snelgroeiend bedrijf als Hendi past perfect op het Food & Businesspark. Ik wens Hendi veel succes bij het realiseren van dit mooie nieuwe onderkomen.”

Peter van Zoggel, projectmanager Wijnen Bouw Schijndel:

“Wij willen Somerset Capital Partners en Hendi bedanken voor de mooie opdracht die ons gegund is. Met opnieuw een warehouse met een hoge duurzaamheidscertificering dragen wij een belangrijk steentje bij aan de duurzaamheid bij nieuwbouwprojecten en daar zijn we trots op. Wij gaan aan de slag om een prachtig nieuw onderkomen voor Hendi te realiseren!”