Like to meet us in person? +31 (0)13 - 529 30 50 or capitalpartners@somerset.nl
15/10/2020

Somerset Capital Partners ontwikkelt nieuwe thuisbasis Team Jumbo-Visma in ‘s-Hertogenbosch

Toonaangevende wieler- en schaatsploeg bouwt met Oisterwijkse projectontwikkelaar verder aan de toekomst: “winnen doe je samen”.

’S-HERTOGENBOSCH, 15 OKTOBER 2020

Vandaag is het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe, hightech Service Course van Team Jumbo-Visma in ‘s-Hertogenbosch. Service Course is de thuisbasis van Team Jumbo-Visma van waaruit de complete sportploeg ondersteund wordt. Met het nieuwe Service Course zet de succesvolle wieler- en schaatsploeg een volgende stap in haar ambities als sportploeg.

Op uitnodiging van Team Jumbo-Visma en Somerset Capital Partners waren vandaag – vanwege de Corona maatregelen via de digitale snelweg – genodigden aanwezig bij de feestelijke ‘Eerste paal in de grond’ ceremonie. Onder de genodigden waren, naast Team Jumbo-Visma en Somerset Capital Partners, vertegenwoordigers aanwezig van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, architect Mulderblauw en hoofdaannemer Wijnen Bouw en Service.

De verhuizing van het huidige Service Course van de oude naar de nieuwe locatie in ‘s-Hertogenbosch staat gepland voor medio 2021. Somerset Capital Partners, één van de official partners van Team Jumbo-Visma ontwikkelt het nieuwe gebouw. Het totale gebouw bestaat uit 1.400 vierkante meter bedrijfshal en 2.600 vierkante meter kantoorruimte, en zal voor het grootste deel door Team Jumbo-Visma gehuurd worden. Een deel van de kantoren zal aan derden verhuurd gaan worden. Team Jumbo-Visma krijgt hiermee de ruimte die ze nodig heeft om de groei in haar sportieve ambities te kunnen verwezenlijken.

De faciliteit bestaat uit een state-of-the-art bedrijfsruimte, een modern kantoor en een gastvrije ontvangstruimte waar Team Jumbo-Visma haar partners op een excellente wijze kan ontvangen en mee kan nemen in de inspirerende wereld van een succesvolle sportploeg. De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft voor het realiseren van deze ontwikkeling een kavel van 6.280 m2 op de hoek Het Zuiderkruis – De Grote Beer op bedrijvenpark De Brand verkocht aan Somerset Capital Partners. Een zeer representatieve locatie vlak aan de A2 en de N279 naar Veghel. Hiermee is de laatste kavel aan Het Zuiderkruis ingevuld en is bedrijvenpark De Brand bijna geheel bebouwd.

Tijdens zijn welkomstwoord onderstreepte Frank Kersten, partner bij Somerset Capital Partners, het hightech en duurzame karakter van het nieuwe gebouw: ‘Wij zijn verheugd het nieuwe volledig elektrische Service Course te realiseren voor onze partner Team Jumbo-Visma. Duurzaamheid van het gebouw vertaalt zich ook in de BREEAM certificering en in duurzaam opgewekte energie door middel van zonnepanelen op het gehele dak. Het gebouw wordt gebouwd door hoofdaannemer Wijnen Bouw, een van de partners waarmee wij onze projecten realiseren’.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team JUMBO-VISMA, liet in zijn toespraak weten dat een droom in vervulling gaat: ‘Team Jumbo-Visma groeit en doet mee aan de top van het internationale wielrennen en schaatsen. We willen de komende jaren blijven groeien, ook in andere disciplines binnen onze sporten. We presteren over de hele wereld, we reizen af en aan. Maar dat doen we vanuit een stevige thuisbasis. Door de groei die we meemaken willen we qua ruimte en kwaliteit ook een grote stap zetten met onze thuisbasis die past bij onze identiteit en ontwikkeling. We zijn heel blij dat vandaag de start wordt gemaakt van het duurzame gebouw in de regio waar we ons groeipad hebben ingezet. We kijken uit naar meer succes, waarvan de start altijd hier begint, in het epicentrum van de ploeg’.

 Ook Jan Hoskam, wethouder Economische Zaken van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, is enthousiast over de aanwezigheid van Team Jumbo-Visma in zijn stad: ‘Het is fantastisch dat de basis voor de wereldprestaties van de sporters van Jumbo-Visma hier in onze gemeente wordt gelegd. Mede door medewerkers uit de buurt en de regio. Met de groei van de Service Course neemt de werkgelegenheid nog meer toe. Daarnaast sluit een aantal activiteiten heel goed aan op Den Bosch als datastad. Want als ergens de toepassing van data volop in ontwikkeling is, dan is het wel in de sportwereld.’