Like to meet us in person? +31 (0)13 - 529 30 50 or capitalpartners@somerset.nl
09/12/2018

Somerset Capital Partners Foundation schenkt aan Stichting Petje af. “Bijdragen aan de ontwikkelingskansen van kinderen”

Oisterwijk – 9 december Eline Daemen, Ambassador Somerset Capital Partners Foundation, heeft vanmiddag een cheque overhandigd aan alle leerlingen van Stichting Petje af. Zij deed dit tijdens de afsluiting van het beroepenblok ‘Dierenarts’.

Eline Daemen, Ambassador Somerset Capital Partners Foundation: “Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, leidt een gepassioneerd leven. Stichting Petje af laat nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Dat worden ervaringen die bijblijven en hun horizon verbreden. We stimuleren het lef van deze leerlingen en bieden hen ook een ijzersterk netwerk. Wij leveren graag een bijdrage om zo kinderen bagage mee te geven om te kunnen worden wie ze willen zijn. Met elkaar maken we het mogelijk!”.

Stichting Petje af
Sinds september 2018 bestaat in Oisterwijk Stichting Petje af. Deze van oorsprong landelijke stichting stimuleert kinderen tussen 10 en 14 jaar zich breed te oriënteren en met volle overtuiging hun interesses te volgen. Daar waar de wieg heeft gestaan mag nooit de kansen in de toekomst bepalen. Daarom ontdekken nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar bij Petje af op zondag de wereld. 28 zondagen per jaar, verdeeld over zeven blokken van vier weken, komen zij in aanraking met inspirerende rolmodellen, doen zij verfrissende ideeën op en worden deuren geopend die voor veel kinderen anders gesloten blijven.

Marjan Bastiaan, voorzitter Stichting Petje Af: “Ook kinderen uit kleinere gemeenten zoals Oisterwijk verdienen het om mee te kunnen doen aan een weekendschool”. De bovenschoolse besturen van BOOM en Opmaat zien de weekendschool als welkome aanvulling op het basisonderwijs. De gemeente ziet mogelijkheden in het gelijke kansenbeleid en de ondernemers van KVL Leermeesters tonen met hun bijdrage een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het is onze ambitie om Stichting Petje Af voor steeds meer leerlingen beschikbaar te stellen.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Dat kan! Neem dan contact op via: oisterwijk@petjeaf.nl.