Like to meet us in person? +31 (0)13 - 529 30 50 or capitalpartners@somerset.nl
14/07/2020

Somerset Capital Partners en Aan de Stegge Twello slaan eerste paal logistiek bedrijfsgebouw in Apeldoorn.

Middels het slaan van “de eerste paal” is vandaag de bouw van een nieuw logistiek bedrijfsgebouw in Apeldoorn officieel van start gegaan. Op feestelijke wijze werd deze funderingspaal geslagen onder aanwezigheid van onder andere Somerset Capital Partners, Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello,  Alliander en de gemeente Apeldoorn.

Built-to-suit

Op een mooie zichtlocatie aan de Laan van Zodiac in Apeldoorn, ontwikkelt Somerset Capital Partners een volgend hoogwaardig distributiecentrum. Deze nieuwbouw is gesitueerd op bedrijventerrein Apeldoorn-Noord, direct aan de A50 en nabij het knooppunt A1 – A50. Aan de Stegge Twello, die  geselecteerd is voor de bouw en realisatie, is onlangs gestart met de bouwwerkzaamheden.  Het distributiecentrum wordt volgens de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidseisen gebouwd en ontvangt een BREEAM EXCELLENT certificering. Verder is het ontwerp en de inrichting geheel afgestemd op de wensen en eisen van de gebruiker Alliander, die ongeveer 2/3 deel van het gebouw zal gaan huren. De resterende 10.000 m2 is nog beschikbaar. De locatie is uitstekend bereikbaar en wordt ruim opgezet met voldoende parkeervoorzieningen en goede manoeuvreerruimte

Het gehele distributiecentrum bestaat uit twee aaneengeschakelde hoogwaardige bedrijfsruimten met een totale oppervlakte van circa 33.000 m2. De warehouses worden voorzien van expeditie ruimten, mezzanine en kantoren die over drie verdiepingen zijn verdeeld. Het buitenterrein wordt verder voorzien van elektrische laadpalen, overdekte fietsenstalling, uitgebreide groenvoorzieningen en wordt afgescheiden middels een hekwerk voorzien van schuifpoorten.

Samenwerking

Somerset heeft het bouwplan ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau Mulderblauw en bouwbedrijf Aan de Stegge Twello,.

Willem Bosman, projectmanager Somerset Capital Partners:

“Met dit moderne en energie-neutrale distributiecentrum laat Somerset Capital Partners zien dat logistieke gebouwen helemaal niet saai hoeven te zijn, duurzaam worden ontwikkeld en ook heel goed ingepast kunnen worden in de omgeving. Wij zijn er zeker van dat Alliander veel plezier zal gaan beleven aan dit fraaie distributiecentrum.”

Evert Veerman, commercieel projectmanager Aan de Stegge Twello:

“De succesvolle samenwerking met Somerset Capital Partners en onze bouwpartners heeft geleid tot het plan voor dit moderne en functionele distributiecentrum. Door vooraf met alle partners het gehele bouwplan onderling af te stemmen en grondig voor te bereiden is het gebouw al voor de bouw compleet uitgedacht. Daarom kunnen we ons nu volledig richten op het bouwen van dit kwalitatieve hoogstaande gebouw.”

Ernst-Willem van Drumpt, manager Facilities Alliander:

“De realisatie van ons nieuwe distributiecentrum is een belangrijke ontwikkeling in onze bijdrage aan de energietransitie. Alliander staat voor een enorme opgave om de energietransitie te ondersteunen en te versnellen. Goede logistiek om onze materialen op tijd op de juiste plaats te hebben is daarin van doorslaggevend belang. Als netbeheerder hebben we een belangrijke maatschappelijke rol, waarin duurzaamheid ook bij ons hoog op de agenda staat. De duurzame ambities van Somerset Capital Partners sluiten aan bij onze duurzaamheid ambities binnen onze vastgoedportefeuille.”