Like to meet us in person? +31 (0)13 - 529 30 50 or capitalpartners@somerset.nl
13/11/2015

Somerset Capital Partners start ontwikkeling datacenter voor Interxion op Schiphol Logistics Park.

Somerset Capital Partners is gestart met de ontwikkeling van een datacenter voor Interxion op Schiphol Logistics Park. Somerset gaat dit project realiseren op AMS ZONE 004 op een kavel van 2.73 hectare. De ontwikkeling van dit datacenter is een vervolg op de eerder dit jaar gerealiseerde logistieke ontwikkeling op de naburige locatie. Het nieuwe datacenter voor Interxion is state-of-the-art en voldoet aan de strenge PUE norm die gesteld is voor datacenters in deze regio.

Het nieuw te ontwikkelen gebouw heeft een omvang van circa 12.000 m², bestemd voor kantoren, technische ruimtes en ca. 8.000 m2 datacenter vloer. Dit wordt het achtste datacenter van Interxion in de regio Amsterdam. Interxion is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat met 40 datacenters in 11 landen is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in Europa.

Het is het eerste datacenter dat Interxion in deze regio bouwt op een nieuwe locatie. Tot nu toe zijn zij steeds uitgegaan van de verbouw van bestaande logistieke panden. Somerset is reeds gestart met de werkzaamheden en de verwachting is dat het gebouw medio juli 2016 in gebruik wordt genomen.

Schiphol Logistics Park is een hoogwaardig logistiek bedrijventerrein, gelegen op één van de meest strategische logistieke locaties van Europa ten zuiden van Schiphol. De locatie is geschikt voor grootschalige luchthavengeoriënteerde logistieke bedrijvigheid door de ligging naast de op- en afrit van de A4 en dicht bij de A5 en de A9.

Het terrein ligt ook direct aan de N201, op 5 minuten van de luchthavenplatforms van Schiphol en heeft bovendien een uitstekende ov-verbinding en eigen bushalte. Schiphol Logistics Park is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, Schiphol Real Estate en KLM.