Persoonlijk kennismaken? +31 (0)13 - 529 30 50 of capitalpartners@somerset.nl
04/10/2019

Invesco Real Estate koopt project van Somerset Capital Partners in Nederlandse logistieke hotspot Venlo

Amsterdam, 4 oktober 2019

• Invesco Real Estate koopt circa 85.000 m² object in de logistieke sector in Venlo

• Zeer aantrekkelijke mogelijkheid in een lokale markt met een groeiende vraag van logistieke partijen naar hoogwaardige opslag- en distributiecentra

• Oplevering van het project door ontwikkelaar Somerset Capital Partners in April 2020

Vastgoedbelegger Invesco Real Estate (Invesco) heeft vandaag de overname aangekondigd van VEN03, een distributiecentrum van circa 85.000 m² in Venlo, dat beschouwd wordt als de nummer één logistieke hotspot in Nederland. Het vooraf gefinancieerde project is ontwikkeld in samenwerking met ervaren ontwikkelaar Somerset Capital Partners en moet in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd worden. Het object is volledig verhuurd voor lange termijn.

”We zijn zeer tevreden met het feit dat we dit eersteklas project op deze locatie hebben kunnen bemachtigen,” aldus Fabian Manegold, Senior Director – Transactions Duitsland, Oostenrijk en Nederland bij Invesco. “Het project bevindt zich midden in het logistieke hart van Europa, met een strategische locatie aan de grens met Duitsland en enkele belangrijke handelsroutes. Het is een significante nieuwe investering voor ons in de Nederlandse markt.”

Somerset Capital Partners heeft zich gespecialiseerd in grote duurzame logistieke projecten waarin ze kwaliteit en functionaliteit combineren. Frans Landmeter, partner bij Somerset Capital Partners: “We zijn blij met Invesco als koper van dit object, dat aan een van Europa’s toonaangevende online apotheken is verhuurd en aan een groot wereldwijd kledingbedrijf. Met een aantal nieuwe ontwikkelingen die binnenkort op de markt komen, hopen we zaken te blijven doen met deze investeerder. ”

Het object is een nieuw gebouwd, hoogwaardig distributiecentrum, gelegen in Grade-A logistiek park Trade Port North, nabij de nieuwe railterminal die naar verwachting in 2020 zal worden voltooid. Samen met een binnenvaartterminal, maakt dat er uitstekende verbindingen met de haven van Rotterdam en met Azië via het ‘Belt and Road Initiative’ zijn. De verwachting is dat het nieuwe object een BREEAM ‘Very Good’ certificering ontvangt.

Jonathan Pierce, Senior Director – Fund Management bij Invesco, voegt toe: “De toplocatie, marktfundamenten en best-in-class projecten van Somerset ondersteunden onze initiële strategie om verhuurrisico’s te nemen. Het feit dat het object volledig verhuurd opgeleverd wordt laat zien dat we de juiste beslissing genomen hebben. Met VEN03 voegen we nog een hoogwaardige object toe aan onze portefeuille en vergroten we het logistieke aandeel in onze pan-Europese strategie.”

Bij deze transactie is Invesco geadviseerd door CMS (legal), Drees & Sommers (technical), Deloitte (tax & structure) en JLL (commercial).
Somerset Capital Partners werd geadviseerd door Loyens & Loeff (legal).