Like to meet us in person? +31 (0)13 - 529 30 50 or capitalpartners@somerset.nl
02/07/2019

CBRE Global Investors koopt distributiecentrum aan op Lage Weide, Utrecht van Somerset Capital Partners

Amsterdam, 02/07/19 – CBRE Global Investors heeft een nieuw, recent opgeleverd distributiecentrum aangekocht op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, van Somerset Capital Partners. Het logistieke centrum heeft een oppervlakte van circa 30.000 m2 en is volledig en langjarig verhuurd aan fonQ B.V.

De aankoop van het distributiecentrum maakt deel uit van de portefeuille welke reeds eind 2017 is aangekocht door CBRE Global Investors. De totale omvang van deze portefeuille van Somerset Capital Partners met hoogwaardig logistiek vastgoed bedraagt circa 260.000 m².

Het distributiecentrum is ontwikkeld op een kavel van bijna 3,5 hectare groot, naar een ontwerp van Mulderblauw Architecten en is gerealiseerd door aannemingsbedrijf Wouters Schijndel B.V. Het logistieke centrum is BREEAM gecertificeerd met een ‘Very Good’ score.

Maurice Stieger, Asset & Transaction Manager Logistics bij CBRE Global Investors: “Deze strategische aankoop van logistiek vastgoed in Nederland is onderdeel van onze lange termijn visie om onze logistieke portefeuille in Nederland verder uit te breiden op toekomstbestendige locaties met moderne en duurzaam gerealiseerde objecten. Het moderne kantoor met zichtlocatie aan de snelweg komt tegemoet aan de toenemende kwaliteitseisen vanuit logistieke gebruikers. Wij wensen fonQ veel succes in hun nieuwe DC.”

Somerset Capital Partners voerde al eerder op Lage Weide soortgelijke ontwikkelingen uit. Ook de DC’s van Kuehne + Nagel en Picnic zijn ontwikkelingen van Somerset Capital Partners.

Bedrijventerrein Lage Weide ligt aan de rand van Utrecht direct langs de A2 en is één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland. Aanvankelijk vestigden zich er met name industriële bouwbedrijven, momenteel ligt het accent vooral op logistiek en distributie.