Persoonlijk kennismaken? +31 (0)13 - 529 30 50 of capitalpartners@somerset.nl
15/05/2018

Somerset slaat eerste paal XL-distributiecentrum op bedrijventerrein De Wildeman

De realisatie van een nieuw XL-distributiecentrum op bedrijventerrein De Wildeman is een feit. Woensdag 16 mei sloeg wethouder Bragt de eerste paal van het nieuwe pand. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt op De Wildeman een distributiecentrum van 50.000 m2 opgeleverd voor Mainfreight Europe. Somerset Capital Partners, investeerder in vastgoed, private equity en de wereldwijde financiële markten uit Oisterwijk, ontwikkelt er een energieneutraal distributiecentrum voor deze logistiek dienstverlener. Vanuit het centrum worden veel verkochte consumentengoederen (FMCG, fast moving consumer goods) gedistribueerd. Het distributiecentrum van 50.000 m2 komt op een perceel van 9 hectare.

Tim Beckmann van Somerset Capital Partners over de feestelijke bouwhandeling: ‘Binnen een periode van een paar jaar is De Wildeman uitgegroeid tot één van de nieuwe logistieke hotspots voor Nederland. Somerset Capital Partners ontwikkelt hier een state of the art multi-tenant distributiecentrum van circa 50.000 m2 direct aan de A2. Multimodale gebieden met uitstekende wegverbindingen genieten de voorkeur. De Wildeman biedt dit allemaal.’

Bedrijventerrein De Wildeman

Vlak onder het hart van Nederland, aan de A2, net buiten centrum van de historische stad Zaltbommel, ligt een duurzaam, veilig en centraal gelegen bedrijventerrein. De Wildeman biedt de aantrekkelijke combinatie van een duurzame structuur in een groene omgeving, uitstekende bereikbaarheid – niet voor niets maakt het deel uit van de Logistieke Hotspot Rivierenland – en een intensieve samenwerking op het gebied van veiligheid tussen de ondernemers die er gevestigd zijn, de gemeente Zaltbommel en ondersteunende diensten als politie en brandweer. Het totale plangebied van De Wildeman I en II bedraagt netto ca. 60 ha. Meer weten over De Wildeman? U vindt het hier.